Menu Sluiten

Heb ik een gebruiksvriendelijke website?

Gebruiksvriendelijke website

Jouw website is het “gezicht” van je zaak of bedrijf. Je website moet bezoekers aantrekken en hen overtuigen om terug te komen voor meer of om de actie uit te voeren die jij wil. Bekijk dus je eigen website (of die van je rechtstreekse concurrent), stel jezelf enkele vragen en ontdek of jouw website een gebruiksvriendelijke website is:

Kan je onmiddellijk zeggen waar de website over gaat?

Je hebt maar enkele seconden om jouw boodschap te communiceren. Zorg ervoor dat je bezoekers iets belangrijks zien. Maak je boodschap overzichtelijk en duidelijk zodat er geen twijfel bestaat voor je bezoekers over waar ze terecht zijn gekomen.

Is belangrijke informatie “above the fold”?

Op een gebruiksvriendelijke website is de belangrijkste informatie op een pagina onmiddellijk zichtbaar, zonder naar beneden te scrollen (ook voor mensen die geen 26 inch beeldscherm hebben).

VoordelenIs het duidelijk wat de voordelen zijn?

Jouw bezoekers willen snel zien wat “er voor hen in zit” en wat dus de voordelen zijn van wat jouw bedrijf aanbiedt. Zet de voordelen duidelijk op een rijtje op de homepagina en zorg ervoor dat ze opvallen.

Is er een duidelijke “call-to-action” of “oproep tot actie”?

Wanneer ze geïnteresseerd zijn in wat ze zien, dan moeten prospecten weten wat het volgende is dat ze moeten doen. Dat kan “koop nu”, “probeer nu gratis”, “vraag een offerte” of simpelweg “download een gratis rapport” zijn. Maak het jouw bezoekers makkelijk.

Zijn de kleuren en lettertypes verwarrend?

Vloekende kleuren, snelle animaties en opzichtige (of verschillende) lettertypes kunnen echt verwarrend zijn. En als je bezoekers verward zijn, dan klikken ze weg.

Is er een persoonlijke connectie?

Klanten willen iets kopen van mensen, niet van machines. Maak een connectie met je bezoekers door eerlijk en oprecht te zijn en gebruik duidelijke taal die mensen begrijpen.

Jouw website bestaat voor je bezoekers

Een gedachte die zo makkelijk vergeten wordt. De website is van jou, niet voor jou. De reden dat je online bent is omdat jouw doelgroep daar aanwezig is. Vraag je dus eerst af, voor wie jouw website is. Wat vinden je bezoekers belangrijk? Elke succesvolle website weet te grijpen wat haar bezoekers willen vinden.

Er zijn ongetwijfeld één of meerdere zaken uit bovenstaande lijst waar jouw website te kort komt. Als je echt een gebruiksvriendelijke website wil, dan is het belangrijk dat je deze tekortkomingen oplost. Alleen zo kan jouw website succesvol zijn.

Wanneer je bij De Nijs Art een website laat maken, zorgen wij er voor dat aan al deze zaken voldaan is, zodat jouw website een gebruiksvriendelijke website is.

Share